ΈρωταςΛίγα είναι γνωστά μέχρι σήμερα για το φαινόμενο των πολλαπλών ανδρικών οργασμών. Οι πολλαπλοί οργασμοί αναφέρονται αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο, το οποίο δύναται να μην έχει περίοδο ''ξεκούρασης'' μεταξύ των οργασμών. Αντίθετα στους άνδρες ένας φυσιολογικός οργασμός ακολουθείται από μια περίοδο ξεκούρασης

 

 

Λίγα είναι γνωστά μέχρι σήμερα για το φαινόμενο των πολλαπλών ανδρικών οργασμών. Οι πολλαπλοί οργασμοί αναφέρονται αποκλειστικά στο γυναικείο φύλο, το οποίο δύναται να μην έχει περίοδο ''ξεκούρασης'' μεταξύ των οργασμών. Αντίθετα στους άνδρες ένας φυσιολογικός οργασμός ακολουθείται από μια περίοδο ξεκούρασης (γνωστή και ως refractory period) η οποία μπορεί να ποικίλει από 10 λεπτά μέχρι και 1 ώρα, ανάλογα με την ηλικία, μέχρι τον επόμενο οργασμό. Επίσης ο ανδρικός οργασμός έχει συνδεθεί απόλυτα με την εκσπερμάτωση, κατά το τέλος του, που είναι και η φυσιολογική κατάληξή του. Παρόλο όμως που τα παραπάνω θεωρούνται ''νόμοι'' για την ανδρική σεξουαλικότητα, υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες αλλά και επιστημονικές έρευνες που παρουσιάζουν νέα δεδομένα πάνω στο θέμα.

Πιο συγκεκριμένα υπάρχουν διάφορες μαρτυρίες που ξεκινούν από τον Ταοϊσμό και ''τη δημιουργία του Τάντρα'' μεταξύ των ζευγαριών που αναφέρουν άντρες να έχουν πολλαπλούς συνεχείς οργασμούς. Σε όλες αυτές τις μαρτυρίες αναφέρεται ότι όλοι οι οργασμοί ήταν χωρίς εκσπερμάτωση εκτός του τελευταίου.

Τις παραπάνω μαρτυρίες ήρθαν να επιβεβαιώσουν διάφορες μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Αrchive of Sexual Behaviors. Μια πρώτη μελέτη δημοσιεύτηκε από τους Dunn ME και Trost JE (Arch Sex Behav 1989 Oct 18(5):377-87) από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης το 1989. Σύμφωνα με την μελέτη αυτή που έγινε σε 21 άντρες διαφορετικής ηλικίας υπάρχει περίπτωση πριν από έναν οργασμό, που συνοδεύεται με εκσπερμάτωση, να υπάρξουν πολλαπλοί οργασμοί χωρίς εκσπερμάτωση οι οποίοι είναι το ίδιο έντονοι όπως και ο τελευταίος. Από τους άντρες που μελετήθηκαν άλλοι είχαν την ''ικανότητα'' αυτή από την αρχή της σεξουαλικής τους δραστηριότητας ενώ άλλοι την απόκτησαν αργότερα. Κάποιοι από αυτούς την είχαν χάσει για κάποια διαστήματα χωρίς να προσδιορίσουν γιατί.

ΈρωταςΣύμφωνα με την μελέτη αυτή αλλά και με άλλες παρόμοιες που έγιναν πάνω στο θέμα διαπιστώθηκε ότι η ικανότητα αυτή οφείλεται αποκλειστικά σε έναν μυ που βρίσκεται κάτω από τα γεννητικά όργανα και ονομάζεται ποδοκογγυαίος μυς (γνωστός και ως PC muscle). Διαπιστώθηκε ότι αυτός ο μυς μπορεί με την σύσπασή του να ''κλείσει'' την οδό στην εκσπερμάτωση με αποτέλεσμα αφού δεν υπάρχει εκσπερμάτωση να μην χρειάζεται η περίοδος ξεκούρασης. Αντίθετα, ο οργασμός επέρχεται κανονικά μια και η φυσιολογία του δεν εξαρτάται από την εκσπερμάτωση, αλλά από την διέγερση όλου του σώματος αλλά και του μυαλού μέσω των ενδορφινών που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του σεξ. Αποτέλεσμα των παραπάνω ερευνών ήταν να υπάρξει μια εμπορική εκμετάλλευση του θέματος από διάφορα βιβλία-οδηγούς τα οποία έχουν ως κύριο σκοπό την εκγύμναση του ποδοκογγυαίου μυός.

Σε όλα τα παραπάνω ήρθαν να προστεθούν νεώτερα δεδομένα, από το Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς (Rutgers University, College of Nursing) της Αμερικής με μελέτες που δημοσιεύτηκαν στο Περιοδικό Σεξουαλικής Εκπαίδευσης και Θεραπείας (Journal of Sex Education and Therapy) (Vol. 23, No. 2 pp. 157-162), 1998). Οι μελέτες αυτές έρχονται να φέρουν τα πάνω κάτω στα λιγοστά μέχρι σήμερα δεδομένα πάνω στο θέμα. Αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο άνδρα ο οποίος μελετήθηκε εκτενώς όσον αφορά τη σεξουαλική του συμπεριφορά και διαπιστώθηκε ότι μπορούσε να έχει συνεχόμενους οργασμούς οι οποίοι συνοδευόταν από πλήρη εκσπερμάτωση. Συνολικά παρατηρήθηκαν έξι συνεχόμενοι πλήρεις οργασμοί.

Το παραπάνω ...δυστυχώς δεν έχει εξηγηθεί ακόμα ιατρικώς. Ωστόσο το συγκεκριμένο θέμα έχει προκαλέσει αρκετά, σε σημείο να δημιουργηθούν διάφορες ιστοσελίδες που προσπαθούν να συλλέξουν πληροφορίες πάνω σε αυτό, μια και υπάρχει η αρκετά διαδεδομένη άποψη... αφού υπάρχει ένας, μάλλον θα υπάρχουν και άλλοι ή θα μπορούσαν να υπάρξουν...