Εκτύπωση
Κατηγορία: Επιστημονικές Ειδήσεις
Εμφανίσεις: 7098

Εγκεφαλικές περιοχέςΕίναι αλήθεια ότι οι άντρες σπάνια επισκέπτονται το γιατρό, "ακούν" το σώμα τους λιγότερο και ελάχιστα εκμεταλλεύονται υγιεινά τον ελεύθερο χρόνο τους, πάντα σε σχέση με τις γυναίκες. Όσο αφορά τις ναρκωτικές ουσίες αυτές επιδρούν 3 φορές περισσότερο από ότι στις γυναίκες, όπως τονίζει ο Γκάρι Γουάντ, από το πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 28 άνδρες και 15 γυναίκες, όλοι τους σωματικά υγιείς, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα και επίσης χωρίς την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Είναι αλήθεια ότι οι άντρες σπάνια επισκέπτονται το γιατρό, "ακούν" το σώμα τους λιγότερο και ελάχιστα εκμεταλλεύονται υγιεινά τον ελεύθερο χρόνο τους, πάντα σε σχέση με τις γυναίκες. Όσο αφορά τις ναρκωτικές ουσίες αυτές επιδρούν 3 φορές περισσότερο από ότι στις γυναίκες, όπως τονίζει ο Γκάρι Γουάντ, από το πανεπιστήμιο του Τζον Χόπκινς. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 28 άνδρες και 15 γυναίκες, όλοι τους σωματικά υγιείς, χωρίς ψυχολογικά προβλήματα και επίσης χωρίς την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Εγκεφαλικές περιοχές

Σε όλους χορηγήθηκε ποσότητα αμφεταμίνης από το ναρκωτικό Speed. Μετά τη δόση αυτή οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνδρες συμμετέχοντες είχαν μεγαλύτερη επίδραση στις 3 από τις 4 περιοχές του εγκεφάλου σε σχέση με τις γυναίκες. "Αυτό έγινε αισθητό και από τους ίδιους", τονίζει ο Γκάρι Γουάντ. Τα αποτελέσματα της έρευνάς τους δημοσιεύονται στην επιστημονική επιθεώρηση Biological Psychiatry.

Είναι εύκολα αντιληπτό ότι όσο μεγαλύτερη ήταν η δόση αμφεταμίνης τόσο εντονότερη ήταν η επίδραση. Ο νευροενδοκρινολόγος Ντιν Ντλάζεν, από το πανεπιστήμιο του Οχάιο, διαπίστωσε ότι υπάρχει συσχετισμός ανάμεσα στην επίδραση της αμφεταμίνης και της νόσου του Πάρκινσον αλλά και αυτής της σχιζοφρένειας. "Οι παθήσεις αυτές βασανίζουν λιγότερο τους άνδρες και περισσότερο τις γυναίκες", όπως εξηγεί. Και συνεχίζει: "στα αρσενικά ποντίκια με Πάρκινσον τα άρρωστα κύτταρα ήσαν περισσότερα από τα γυναικεία κατά τη διάρκεια της νόσου. Με τη χορήγηση ντοπαμίνης τα συμπτώματα του Πάρκινσον θα μπορούσαν να μειωθούν. Το πείραμα του Γκάρι Γουάντ και της ερευνητικής τους ομάδα είναι ισχυρή απόδειξη, ότι τα πειράματα μου σε ποντίκια καθώς και τα αποτελέσματά τους, θα μπορούσαν τώρα πια να εφαρμοστούν και σε ανθρώπους", καταλήγει o Ντλάζεν.

Biological Psychiatry
Gary Wand, M.D., Professor of Medicine and Psychiatry
School of Public Health at Johns Hopkins
The Ohio State University