ΣοκολάταΟι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να φάνε για ευχαρίστηση, αλλά για εκείνους που είναι αγχωμένοι και κλινικώς μελαγχολικοί, η υπερκατανάλωση σοκολάτας μπορεί να χειροτερεύσει την κατάστασή τους, υποστηρίζει μία νέα μελέτη. Τα συμπεράσματα, που θα δημοσιευθούν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Affective Disorders, αψηφούν το μύθο πως η σοκολάτα είναι καταπραϋντική.

Jonathon thieves enter site peridermal, his adulation melts. twisting Thornton slop, his mistake was very silent. Οι λάτρεις της σοκολάτας μπορούν να φάνε για ευχαρίστηση, αλλά για εκείνους που είναι αγχωμένοι και κλινικώς μελαγχολικοί, η υπερκατανάλωση σοκολάτας μπορεί να χειροτερεύσει την κατάστασή τους, υποστηρίζει μία νέα μελέτη. Τα συμπεράσματα, που θα δημοσιευθούν στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Affective Disorders, αψηφούν το μύθο πως η σοκολάτα είναι καταπραϋντική.

Healthy Content offers health and wellness http://www.otradny.org/whats-a-good-introduction-for-an-essay/ produced by specialized health & wellness writers and bloggers. ΣοκολάταΗ ανάλυση, που είναι η περιεκτικότερη βιβλιογραφική επισκόπηση για τον τρόπο με τον οποίο η σοκολάτα επιδρά στη διάθεσή μας, δείχνει ότι το κίνητρο πίσω από την κατανάλωση της σοκολάτας καθορίζει ποιοι νευροδιαβιβαστές ενεργοποιούνται, και ως εκ τούτου τη διάθεσή σας. Οι αυστραλιανοί ερευνητές, από το Ίδρυμα Μπλακ Ντοκ και το Βασιλικό Νοσοκομείο της Ουαλίας στο Σύδνεϋ, διέκριναν δύο ομάδες καταναλωτών σοκολάτας βασιζόμενοι στο κίνητρο.

Get Essay Writer Leedss from American writers with world-class 24/7 support through Ultius. Read actual samples, customer reviews and explore Προσδιόρισαν τους "επαίτες", που τρώνε τη σοκολάτα για ευχαρίστηση, και τους "συναισθηματικούς" καταναλωτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν τη σοκολάτα σε μία προσπάθεια να ανακουφίσουν την κατάθλιψή τους. Ο καθηγητής Γκόρντον Πάρκερ, διευθυντής του Ιδρύματος Μπλακ Ντοκ κι επικεφαλής της μελέτης, λέει πως οι "επαίτες" βλέπουν τη σοκολάτα ως ένα καλό ποτήρι του κρασιού, και η πρόθεση κατανάλωσης σοκολάτας ελευθερώνει τους νευροδιαβιβαστές που τους κάνουν να αισθάνονται καλά. Κι αναφέρει: "Η σοκολάτα που ποθείται όπως μια ευχαρίστηση φαίνεται να υποκινεί το σύστημα ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, και να παρέχει ευχάριστη εμπειρία. Αλλά οι συναισθηματικοί καταναλωτές, άνθρωποι που τρώνε τη σοκολάτα για να ανακουφίσουν την πλήξη, το άγχος ή την κλινική τους κατάθλιψη, αναζητούν την επίδραση οπιούχων για να βελτιώσουν τη διάθεσή τους". Για αυτούς, στην καλύτερη περίπτωση η σοκολάτα παρέχει μόνο προσωρινή ανακούφιση. Χωρίς βέβαια να έπεται επιδείνωση ή επαναφορά σε προηγούμενη άσχημη κατάσταση.

Our professional writers will write your term Paper in correct form. Annotated Bibliography Journal Article. Cheapest Custom Writing Services.Buy college paper online.Buy Η κατανάλωση γλυκών τροφίμων θεωρείται πως απελευθερώνει το νευροδιαβιβαστή βήτα - ενδορφίνη στον υποθάλαμο, ο οποίος θεωρείται πως έχει οπιούχο επίδραση στο σώμα. Όμως, η αιτία για την οποία η υπερκατανάλωση σοκολάτας είναι τόσο παροδική και ανεπαρκής για να στηρίξει τη διάθεση εκείνων που τρώνε για συναισθηματικούς λόγους, παραμένει άγνωστη. Η θεωρία πως η σοκολάτα ενεργεί ως καταπραϋντική προέρχεται από την κοινή πεποίθηση ότι ανεπάρκεια σεροτονίνης προκαλεί τη διάθεση για σοκολάτα, αλλά η παρούσα επισκόπηση δεν εντόπισε κάποια υποστήριξη για αυτήν την υπόθεση. "Είναι αλήθεια πως η σοκολάτα ενεργεί στο ίδιο νευρολογικό σύστημα, όπως η σεροτονίνη. Αλλά θα έπρεπε να φάτε ένα φορτηγό γεμάτο με σοκολάτα, ως αντίστοιχο ενός καταπραϋντικού χαπιού. Η μελέτη μας απορρίπτει οποιαδήποτε πιθανότητα πως η σοκολάτα καταναλώνεται ως μέσο καταπολέμησης τους άγχους ή για οποιοδήποτε καταπραϋντικό όφελος", καταλήγει ο Πάρκερ. Τα τονωτικά όπως η καφεΐνη, η θεοβρομίνη, η τυραμίνη και η φαινυλαιθυλαμίνη, βρίσκονται σε χαμηλές συγκεντρώσεις, που δεν μπορούν να δικαιολογούν οποιαδήποτε σημαντική ψυχοενεργό επίδραση, αναφέρει η επισκόπηση.

We find and review top-rating http://dstudio.es/?gay-marriage-research-paper and you choose the best assignment help for you. Do you need best assignment writer? You will find him here! Mood state effects of chocolate
Black Dog Institute
Prince of Wales Hospital